Дали ги слушнавте новостите?

Хемилиос ги информира децата за новиот коронавирус

Хемилиос им ги објаснува на децата за правилата кои треба да ги следат за да се заштитат од коронавирусот и ги поттикнува да му помогнат во заедничките напори со цел спречување на ширењето на вирусот. Погледнете го видеото тука.

Авантурите на Хемилиос

Ова е Хемилиос и тој е момче како и секое друго. Тој е ученик во 4-та година во основно училиште и живее во прекрасен град во внатрешноста. Тој сака цртање, музика и тестото на мајка му! Тој ужива во читање стрипови со суперхерои затоа што тие се многу силни пред сè, ја користат нивната супермоќ за да им помогнат на сите оние на кои им е потребна помош! Кога тој ќе порасне, тој сака да стане стрип уметник и да патува низ целиот свет!

Тој е весел и лесно се здружува со други. Не му пречи да не игра фудбал, затоа што е многу добар во пливање. Тој е секогаш подготвен да им помогне на другите, затоа што тој знае дека на сите нас понекогаш ни треба помош.

Ова е Хемилиос, момче како и секое друго... со таа разлика што тој има хемофилија.

Под покровителство: Иницијатор:
Овие информации се наменети да обезбедат општи информации и подигнување на јавната свест и во никој случај не можат да го заменат советот на лекар или друг соодветен здравствен работник.
Share This: