Οι περιπέτειές μου

Η αιμορροφιλία δε με εμποδίζει να ασχολούμαι με πολλές δραστηριότητες! Πηγαίνω στο σχολείο, κάνω νέους φίλους, μαθαίνω ένα μουσικό όργανο (φλογέρα), κάνω κολύμβηση, σχεδιάζω ακόμη και τις δικές μου ιστορίες κόμικ!

Και αν κάποια στιγμή τραυματιστώ, ξέρω ότι οι γονείς και οι φίλοι μου θα μου κάνουν παρέα για να περάσει ευχάριστα ο χρόνος που θα πρέπει να μείνω στο σπίτι!

Εδώ μπορείς να διαβάσεις όλες τις περιπέτειές μου. Εγώ και οι φίλοι μου θα σου κρατήσουμε την καλύτερη παρέα!

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ο Αιμίλιος είναι ένα πρόσχαρο δεκάχρονο αγόρι με αιμορροφιλία. Η καινούρια του συμμαθήτρια είναι η Λίλα, η οποία μετακόμισε πρόσφατα στη γειτονιά του και είναι στενοχωρημένη. Ο Αιμίλιος τη βοηθά να νιώσει καλύτερα και μια όμορφη φιλία ξεκινά!

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Ο Αιμίλιος τραυματίζεται στο γόνατο και χρειάζεται να μείνει μερικές ημέρες στο σπίτι. Οι γονείς και οι φίλοι του τον βοηθούν θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει στο σχολείο, όπου η Λίλα του έχει ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη!
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΠΟΡ
Στις διακοπές των Χριστουγέννων, ο Αιμίλιος και η Λίλα περνούν αξέχαστες στιγμές δοκιμάζοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα σπορ, τα οποία είναι διασκεδαστικά και ταυτόχρονα ασφαλή για τον Αιμίλιο που έχει αιμορροφιλία!
ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!
Ο Αιμίλιος πρόκειται να διαγωνιστεί στον τελικό αγώνα κολύμβησης και με μεγάλη του χαρά, μαθαίνει ότι πριν από τον αγώνα θα κάνει μία τελευταία προπόνηση με τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση, Γιάννη Δρυμωνάκο! Εκείνο το διήμερο, ο Αιμίλιος θα αποδείξει σε όλους ότι η λέξη «πρωταθλητής» δεν έχει σχέση με τα μετάλλια που κερδίζει κάποιος, αλλά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή!

ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ... ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο Αιμίλιος, η αδελφή του και τη Λίλα σχεδιάζουν να περάσουν ένα τριήμερο εξερευνώντας τη φύση κοντά στο εξοχικό της θείας Λουκίας. Όταν τα σχέδιά τους ανατρέπονται και πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι, τα 3 παιδιά βρίσκουν την ευκαιρία να οργανώσουν ένα σωρό διασκεδαστικές δραστηριότητες! Τελικά, είναι ωραίο να περνάμε χρόνο στο σπίτι!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Μία μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, ο Αιμίλιος και η Λίλα βοηθούν τη δασκάλα τους με τις προετοιμασίες. Τότε διαπιστώνουν μερικές αλλαγές που έχουν σκοπό να προστατεύουν τους μαθητές από τον κορωνοιό. Τις επόμενες ημέρες, οι δύο φίλοι θα βοηθήσουν τους συμμαθητές τους να τηρούν τους νέους κανόνες προστασίας, θυμίζοντας σε όλους ότι τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να βοηθάνε τα μικρότερα!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ!

Στο Κέντρο Αιμορροφιλίας ο Αιμίλιος συναντά τον Αλέξη, έναν παλιό του φίλο. Ο Αλέξης εξομολογείται στον Αιμίλιο ότι πρέπει να αδυνατίσει, αλλιώς κινδυνεύει όχι μόνο να αιμορραγήσει, αλλά και να χάσει μία πολύ σημαντική εκδήλωση! Ο Αιμίλιος και η Λίλα βοηθούν τον Αλέξη να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά, προτείνοντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής και ιδέες για μια πιο υγιεινή διατροφή!

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ

Τι είναι τα γονίδια; Γιατί τα παιδιά μοιάζουν με τους γονείς τους; Πώς κληρονομείται η αιμορροφιλία; Παρέα με τον Αιμίλιο και τη Λίλα μαθαίνουμε τι είναι η κληρονομικότητα και πώς μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τους ζωντανούς οργανισμούς που βλέπουμε γύρω μας!
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Ο Αιμίλιος προετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό και μαθαίνει να κάνει την αυτοέγχυση της θεραπείας του. Στη Μάλτα, συμμετέχει στη Διεθνή Συνάντηση Νέων με Αιμορροφιλία και κάνει νέους φίλους από ολόκληρο τον κόσμο. Στο τέλος, μαθαίνει ένα σπουδαίο μάθημα: ότι όσα τους χωρίζουν δεν είναι τόσο σημαντικά, όσο αυτά που τους ενώνουν!
Υπό την αιγίδα: Πρωτοβουλία:
Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.
Share This: