Εάν ο αδελφός (ή η αδελφή) σου έχει αιμορροφιλία, εσύ θα χρειαστεί να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να τον προστατεύσεις από κάποια αιμορραγία.

Για παράδειγμα, είναι καλό να είσαι πιο προσεκτικός και να κάνεις πιο ήρεμες κινήσεις όταν είσαι δίπλα του ή όταν παίζετε μαζί, για να μην τον τραυματίσεις κατά λάθος.

Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να τον χτυπήσεις, ούτε στα σοβαρά, ούτε στο παιχνίδι. Άλλωστε, δεν πρέπει να χτυπάμε τους άλλους ανθρώπους.

Κάποιες φορές δεν πρέπει να παίζεις μαζί του «πόλεμο» ή να τρέχετε μέσα στο σπίτι. Αντί γι’ αυτό, μπορείς να παίζεις μαζί του διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, να βλέπετε μαζί τηλεόραση, ή να ζωγραφίζετε παρέα.

Πώς αισθάνεσαι όταν οι γονείς σου ασχολούνται μαζί του; Ίσως κάποιες φορές βλέπεις τους γονείς σου να ασχολούνται περισσότερο μαζί του, παρά μαζί σου. Τότε, μπορεί να ζηλεύεις και να στενοχωριέσαι. Να ξέρεις όμως ότι δεν το κάνουν επειδή τον αγαπούν περισσότερο από εσένα, όπως ίσως νομίζεις, αλλά επειδή μερικές φορές χρειάζεται περισσότερη προσοχή για να μην χτυπήσει, ειδικά αν είναι ακόμη πολύ μικρός.

Επίσης, αν πάθει μια αιμορραγία, ειδικά αν πρέπει να μείνει στο σπίτι μερικές ημέρες φορώντας νάρθηκα ή πατερίτσες, είναι φυσικό οι γονείς σου να του δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή, γιατί πρέπει να τον φροντίζουν μέχρι να νιώσει καλύτερα!

Είναι φυσιολογικό να ζηλεύεις μερικές φορές. Σκέψου όμως, ότι αν κάποια στιγμή χτυπούσες εσύ, θα ήθελες κι εσύ να έχεις όλη την προσοχή τους, έτσι δεν είναι;

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι ότι οι γονείς σου αγαπούν εσένα και τον αδελφό σου το ίδιο!

Υπό την αιγίδα: Πρωτοβουλία:
Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.
Share This: