Δημιουργικός

χρόνος στο σπιτι

Οι ώρες που περνάς στο σπίτι, δε χρειάζεται να είναι βαρετές! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου! Μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες από τις δραστηριότητες που κάνω εγώ, αλλά και να δεις τα βιντεάκια της σειράς "Μένουμε σπίτι παρέα με τον Αιμίλιο" στο κανάλι μου στο YouTube!

Μαθαίνω ένα μουσικό όργανο

Μου αρέσει πολύ η μουσική. Γι’ αυτό, αποφάσισα να μάθω να παίζω φλογέρα. Είναι πολύ διασκεδαστικό! Μάλιστα, επειδή τα μαθήματα είναι διαδικτυακά, μπορώ να τα παρακολουθώ κανονικά από το σπίτι! Έτσι, δεν μένω πίσω στις ασκήσεις μου αν χρειαστεί να μη βγω από το σπίτι σε περίπτωση τραυματισμού ή όταν ο καιρός δεν είναι καλός!
Μπορείς κι εσύ να μάθεις ένα μουσικό όργανο. Κιθάρα, πιάνο ή οτιδήποτε άλλο θέλεις! Και που ξέρεις; Μπορεί να ανακαλύψεις ότι έχεις μεγάλο ταλέντο!

Ζωγραφίζω

Η ζωγραφική είναι η αγαπημένη μου απασχόληση όταν είμαι στο σπίτι. Μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω τις δικές μου ιστορίες κόμικ και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σχεδιαστής κόμικ! Ο δάσκαλος της ζωγραφικής λέει ότι έχω ταλέντο και μεγάλη φαντασία! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι εσύ τη φαντασία σου για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου στο σπίτι. Εκτός από τη ζωγραφική με μαρκαδόρους ή χρωματιστά μολύβια, υπάρχουν και άλλες, πολύ πρωτότυπες ιδέες!
Ζωγράφισε το περίγραμμα του χεριού σου
Ακούμπησε την παλάμη σου σε ένα χαρτί και φτιάξε με έναν μαρκαδόρο το περίγραμμά της. Κάνε το ίδιο πολλές φορές χωρίς να αλλάξεις χαρτί. Στη συνέχεια γέμισε κάθε περίγραμμα της παλάμης σου με ένα διαφορετικό χρώμα! Τώρα έχεις μια πολύχρωμη ζωγραφιά με το περίγραμμα του χεριού σου!
Ζωγράφισε με σταγόνες νερομπογιάς
Βάλε πολύ νερό στη νερομπογιά, για να γίνει αραιή. Στάξε μια σταγόνα μπογιά πάνω στο χαρτί και μετά κούνησέ το δεξιά και αριστερά. Δες τη σταγόνα να κυλά πάνω στο χαρτί και να δημιουργεί διάφορα περίεργα σχέδια!
Ζωγράφισε φυσώντας τη νερομπογιά με το καλαμάκι
Βάλε πολύ νερό στη νερομπογιά, για να γίνει αραιή. Στάξε μερικές σταγόνες πάνω στο χαρτί. Πάρε ένα καλαμάκι και φύσα με δύναμη πάνω στη νερομπογιά. Θα δεις να σχηματίζονται τα πιο όμορφα σχέδια!
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ! ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΡΝΙΖΑΡΕΙ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ. ΜΕΤΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ!
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ! ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΡΝΙΖΑΡΕΙ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ. ΜΕΤΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ!

Παίζω επιτραπέζια παιχνίδια ή σκάκι

Εγώ, η μαμά, ο μπαμπάς και η αδελφή μου, παίζουμε όλοι μαζί διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, όπως και σκάκι. Κάναμε το ίδιο όταν χρειάστηκε να μείνω μερικές ημέρες στο σπίτι για να γίνω καλά από μια αιμορραγία στο γόνατό μου. Μπορείς να το κάνεις κι εσύ με την οικογένειά σου, ή να ζητήσεις από τους φίλους σου να σε επισκεφθούν στο σπίτι και να παίξετε μαζί!

Δες μερικές ωραίες ιδέες!

Παιχνίδια με κάρτες και παιχνίδια με λέξειςΑυτά τα παιχνίδια σε βοηθούν να εξασκείς τη μνήμη σου, να μαθαίνεις καινούρια πράγματα και βέβαια, να περνάς πολλές ώρες διασκέδασης παρέα με τα αδέλφια ή τους φίλους σου!
Οι δέκα ερωτήσειςΕσύ πρέπει να σκεφτείς ένα αντικείμενο και οι άλλοι παίκτες θα προσπαθούν να το μαντέψουν κάνοντάς σου 10 ερωτήσεις. Αν δεν το βρουν με 10 ερωτήσεις, χάνουν. Έχει πολύ πλάκα!
ΠαζλΑκόμη και μόνος σου μπορείς να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου! Μπορείς να φτιάξεις ένα μεγάλο παζλ.
Διασκεδαστικά επιτραπέζια πειράματαΜπορείς να γίνεις ένας «μικρός επιστήμονας» και να ανακαλύψεις τον κόσμο γύρω μας με διασκεδαστικά επιτραπέζια πειράματα!
ΣκάκιΚαι μην ξεχνάς το «βασιλιά των παιχνιδιών», το σκάκι! Παίζοντας σκάκι περνάς τις ελεύθερες ώρες σου μαζί με «βασιλιάδες», «βασίλισσες», «κάστρα» και «στρατιώτες», καταστρώνοντας σχέδια στρατηγικής για να νικήσεις τον αντίπαλό σου! Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι σκάκι μπορούν να παίξουν όλοι, μικροί και μεγάλοι! Μπορείς να παίξεις με τους γονείς σου, με τον αδελφό ή την αδελφή σου, έναν φίλο σου ή ακόμη και τον παππού σου!

Πιάνω με προσοχή τα κοφτερά αντικείμενα

Μερικά αντικείμενα όπως μαχαίρια, κοφτερά ψαλίδια ή διάφορα εργαλεία με κοφτερές άκρες, πρέπει να τα πιάνεις με προσοχή, για να μην κοπείς.Ζήτησε από τη μαμά ή τον μπαμπά σου να σου δείξουν το σωστό τρόπο για να κρατάς αυτά τα αντικείμενα. Για παράδειγμα, ο σωστός τρόπος για να πιάνεις και να κρατάς ένα μαχαίρι είναι από τη λαβή και όχι από τη μύτη.
Δεν πρέπει ποτέ να τρέχεις μέσα στο σπίτι κρατώντας ένα κοφτερό αντικείμενο, επειδή μπορεί να πέσεις και να κοπείς!

Τρέφομαι υγιεινά

Τα κόκκαλα, οι μύες μας και όλα τα όργανα του σώματός μας χρειάζονται θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες για να μεγαλώσουν σωστά και να είναι υγιή. Όλα αυτά τα παίρνει το σώμα μας με το φαγητό.Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και εμείς που έχουμε αιμορροφιλία να τρώμε υγιεινά. Επειδή έτσι βοηθάμε το σώμα μας να φτιάξει γερούς μυς, δυνατά κόκκαλα, δυνατή καρδιά και κυκλοφορικό σύστημα. Και όχι μόνο αυτό. Η σωστή διατροφή βοηθά τον οργανισμό μας να γίνει πιο γρήγορα καλά στην περίπτωση μιας αιμορραγίας!Υπάρχουν μερικές τροφές που είναι πιο υγιεινές από άλλες και πρέπει να τις τρώμε πιο συχνά και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Για παράδειγμα, τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και γι’ αυτό πρέπει να τα τρώμε κάθε μέρα. Ενώ δεν πρέπει να τρώμε κάθε μέρα πατάτες τηγανιτές, σουβλάκια ή πίτσα επειδή έχουν πολλά λίπη και λίγες βιταμίνες. Γενικά, πρέπει να αποφεύγουμε τα φαγητά που μας παχαίνουν ή δε μας δίνουν δύναμη!
Ένα «ουράνιο τόξο» στο πιάτο σου!
Το ξέρεις ότι τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών και κάνουν καλό σε διάφορα όργανα του σώματός σου; Μπορείς να μάθεις να ξεχωρίζεις με ποιον τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά σου κάνουν καλό, από το χρώμα τους!
Υπό την αιγίδα: Πρωτοβουλία:
Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.
Share This: