Η άσκηση μου κάνει καλό

Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο, η κολύμβηση και το περπάτημα. Δεν είναι μόνο μια πολύ καλή ευκαιρία για άσκηση, αλλά ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου! Και πάνω απ’ όλα, η άσκηση με βοηθά να είμαι υγιής!
Το ξέρεις ότι αν ασκείσαι συχνά, βοηθάς τον εαυτό σου να αποκτήσει ένα γερό, υγιές σώμα; Η άσκηση κάνει καλό στην καρδιά σου και σε βοηθά να αποκτήσεις γερούς μυς, κόκκαλα και αρθρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεσαι από τις αιμορραγίες!

Μου αρέσει η κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι μια πολύ καλή άσκηση για εμάς που έχουμε αιμορροφιλία. Όταν κολυμπάς, γυμνάζεις όλους τους μυς του σώματός σου και αυτό τους βοηθά να δυναμώνουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή οι γεροί μύες προστατεύουν τις αρθρώσεις σου από την αιμορραγία!

Μπορείς να κάνεις κολύμβηση όποτε θέλεις, ακόμα και το χειμώνα. Αρκεί να γραφτείς σε ένα κολυμβητήριο, όπως εγώ!

Η κολύμβηση είναι επίσης πολύ διασκεδαστική! Παίζεις διάφορα παιχνίδια στο νερό με τα άλλα παιδιά και αν εξασκείσαι συχνά, το καλοκαίρι στη θάλασσα, θα είσαι ο καλύτερος κολυμβητής απ’ όλους!

Η αγαπημένη μου άσκηση είναι η κολύμβηση. Μου αρέσει
πολύ να κάνω μακροβούτια και να μαθαίνω να κολυμπώ
γρήγορα, όπως ο Ολυμπιονίκης Michael Phelps και ο
Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Δρυμωνάκος!

Κολυμπώ με ασφάλεια

Φροντίζω να κολυμπώ παρέα με τους φίλους μου ή τα αδέλφια μου για να μην είμαι μόνος μου. Δεν κολυμπώ ποτέ μόνος μου. Πάντα βρίσκεται κοντά μου ένας ενήλικας.
Δεν κάνω βουτιές από μεγάλο ύψος.
Εάν κουραστώ όταν κολυμπώ, βγαίνω αμέσως από το νερό.

Κάνω ποδήλατο με ασφάλεια

Σε ποιον δεν αρέσει να κάνει ποδήλατο; Το ποδήλατο σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις πιο γρήγορα στο σπίτι των φίλων σου, να ανακαλύπτεις καινούριες γειτονιές, να κάνεις διασκεδαστικές διαδρομές στο πάρκο, ή να εξερευνάς συναρπαστικά μέρη στην εξοχή!
Όταν κάνω ποδήλατο όμως, δεν ξεχνώ να ακολουθώ τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Βασικοί κανόνες ασφαλείας

Φοράω πάντα κράνος και επιγονατίδες
Ελέγχω ότι τα φρένα λειτουργούν κανονικά
Ελέγχω ότι τα λάστιχα είναι σκληρά όταν τα πιέζω
Ανάβω το φως του ποδηλάτου, αν είναι απόγευμα
Δεν κάνω ποδήλατο με μεγάλη ταχύτητα
Προσέχω πάντα όταν περνάω το δρόμο κάθετα

Μου αρέσει το περπάτημα

Τo περπάτημα κάνει πολύ καλό στην υγεία, επειδή δυναμώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα και μας βοηθά να αποκτήσουμε γερούς μυς και υγιείς αρθρώσεις. Έτσι, αποφεύγουμε τις αιμορραγίες!
Μπορείς κάθε ημέρα να βρίσκεις μια ευκαιρία για περπάτημα! Μπρείς να πηγαίνεις με τα πόδια στο σχολείο, εάν είναι κοντά στο σπίτι σου, αντί να σε πηγαίνει η μαμά ή ο μπαμπάς σου με το αυτοκίνητο. Τα Σαββατοκύριακα είναι καλή ιδέα να κάνεις μεγάλες βόλτες στο πάρκο με τους γονείς ή τους φίλους σου!

Κάνω φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία περιλαμβάνει ασκήσεις που βοηθούν τους μυς και τις αρθρώσεις σου να δυναμώσουν για να μην παθαίνεις εύκολα αιμορραγίες. Και όχι μόνο αυτό. Αν κάποια στιγμή χτυπήσεις και προκληθεί μια αιμορραγία σε κάποια άρθρωση, όπως στον αγκώνα ή στο γόνατό σου, τότε με τη φυσικοθεραπεία θα βοηθήσεις αυτήν την άρθρωση να δυναμώσει γρήγορα και να μπορείς να την κινείς όπως πριν!
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις οι οποίες βοηθούν την ενδυνάμωση διαφορετικών μυών, αλλά και των αρθρώσεων στο σώμα σου. Άλλες για το γόνατό σου, άλλες για τον αγκώνα σου και άλλες για τον αστράγαλό σου. Επίσης, υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για να δυναμώσουν οι μύες σου.

Ο φυσικοθεραπευτής ξέρει ακριβώς ποιες ασκήσεις είναι οι κατάλληλες για σένα και θα είναι δίπλα σου για να σου δίνει οδηγίες και συμβουλές.

Όπως ο δάσκαλος της γυμναστικής στο σχολείο, δείχνει στα παιδιά ποιες ασκήσεις να κάνουν και πώς να τις κάνουν, έτσι και ο φυσικοθεραπευτής σου δείχνει ειδικές ασκήσεις. Μπορείς να τον φανταστείς σαν έναν δάσκαλο γυμναστικής που σε βοηθά να αποκτήσεις ένα γερό σώμα!

Η φυσικοθεραπεία

δυναμώνει τους

μυς και τις

αρθρώσεις σου

Υπάρχουν ασκήσεις για

τους αγκώνες, τα γόνατα,

τους αστραγάλους

και τους μυς

Ο φυσικοθεραπευτής

ξέρει ποιες ασκήσεις

είναι κατάλληλες

για σένα

Οι ασκήσεις βοηθούν

να ξεπεράσεις πιο

γρήγορα έναν

τραυματισμό

Υπό την αιγίδα: Πρωτοβουλία:
Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.
Share This: